Práce snů
Práce snů

 

Pivní sommelier

 

Pivní revoluce v současnosti probíhá na celém světě. Každým dnem se objevují nové řemeslné pivovary, které vaří nespočet druhů piv. Dokonce i velké pivovary začínají na tento trend reagovat a svoji stálou nabídku obohacují o různé speciály (u nás např. Plzeňský pivovar a jejich Volba sládků). Jak se má ale člověk v této záplavě nových piv orientovat? Existuje sice odborná literatura, ale ta je v mnoha případech zastaralá a pro většinu lidí nesrozumitelná. A tak se v mnoha případech zákazník v restauraci či hospodě nedozví ty správné informace. A co hůře, může dostat pivo špatně ošetřené a naservírované. Na tuto situace reaguje společnost Český pivní institut vytvořením kurzů pro vzdělávání odborné i laické veřejnost. “Naším záměrem je pozvednutí pivní kultury v České republice,” říká jednatel společnosti. “Od září mohou zájemci navštěvovat kurzy, kde se dozví vše o pivních stylech, degustaci piva, párování piva s jídlem a mnoho dalších věcí. Základní kurzy jsou jedno a dvou denní. Vrcholem pak je rekvalifikační kurz Pivní sommelier,” dodává. Pracovní profese Pivní sommelier, se tak zařadí do národní soustavy pracovních kvalifikací a pivní sommelieři se stanou běžnou součástí našeho života tak, jak je tomu i jinde ve světě. Podobné kurzy probíhají např. v Belgii, Německu, Polsku, USA a třeba i v Brazílii. Pivní sommelier má v restauraci na starosti nákup a péči o pivo, doporučuje hostům vhodná piva k párování k jídlu a provádí řízené pivní degustace. Více informací o kurzech naleznete na stránkách Českého pivního institutu, www.czeers.cz


Applestore
Google Android
Rezervovat On-line rezervace Restu.cz
Recenze a hodnocení Hele.cz